Voor professionele Assessments en Talentscans.

Met een assessment of talentscan stel je een korte, krachtige diagnose van je geschiktheid of potentieel voor een functie of ambitie. Op basis van de resultaten kun je als bedrijf en als kandidaat gefundeerde beslissingen nemen. MBA Human Capital ontwikkelt assessments met zorg voor de kandidaat en aandacht voor specifieke eisen van de opdrachtgever, van MBO+-niveau tot senior WO-niveau.

Voor internationale bedrijven vinden de communicatie, het assessment, de adviesrapportage en de eindevaluatie in het Engels plaats. Wij verzorgen ook groepsassessments, voor bijvoorbeeld het testen van geschiktheid van meerdere kandidaten voor dezelfde functie of voor het geven van inzicht in de ontwikkelpotentie van een management- of verkoopteam. De assessments worden uitgevoerd door ervaren senior assessmentpsychologen met jarenlange ervaring.

Extra: In de praktijk blijkt de vertaalslag van een assessment naar een functie- of loopbaangericht ontwikkelplan soms niet eenvoudig. Is dat gewenst, dan bieden wij deze nazorg door middel van een Talentscan inclusief een Persoonlijk Ontwikkel Plan. Daarmee onderscheiden wij ons van anderen. Deze mogelijkheid bestaat ook wanneer het assessment is uitgevoerd door een ander bureau!

Soorten Selectieassessments en Ontwikkelassessments

Lees verder bij Assessmentonderdelen, voor meer uitleg over de opbouw van een assessment.
Wil je je als kandidaat voorbereiden, lees dan ook verder onder Voorbereiding Assessment.

Kandidaten krijgen vooraf informatie toegestuurd over de voorbereiding. Vaak kan een deel van het assessment vooraf thuis gemaakt worden. De invloed van eventuele vermoeidheid op de assessmentdag zelf, wordt hiermee verkleind. Kandidaten krijgen op deze manier een goede kans te laten zien wat ze in huis hebben.

MBA Human CapitalDe begeleiding van de kandidaten op de assessmentdag, is in handen van de psycholoog/adviseur die tevens het eindadvies uitbrengt. Hiermee garandeert MBA Human Capital persoonlijke aandacht en professionaliteit.