Leiderschapstraining, Work Life Balance en Loopbaankeuze.

Je wilt dat jouw bijdrage er toe doet.  Je wilt lekker in je vel zitten.  Je wilt verder komen.  Je wilt resultaten zien van jouw inzet zowel werk als privé.

Wij zoeken samen heel snel uit wat jouw coachvraag precies is. Ligt die op het vlak van work life balance, emotionele balans en stressmanagement?Ligt die op het vlak van leiderschapstraining op visionair en strategisch niveau of op het vlak management? Ligt die op het vlak van beinvloeden, impact, sturen en motiveren?  Of op het vlak van loopbaankeuzes waar je gelukkig van wordt?

Een quick fix met wat losse voor de hand liggende tips daar doe ik niet aan. Mijn kracht ligt erin dat ik haarfijn met jou mee kan kijken. Ik stel me open en stem me af op jou met een aantal diepgaande vragen en een scherpe blik; althans, dat zeggen anderen over mij. Zo zie ik de ‘knoppen’ waar jij aan kunt draaien en hoe jij dat voor elkaar kunt krijgen. Gezien jouw talenten, jouw beperkingen, jouw ambities, jouw energieniveau, jouw levens- en werkomstandigheden en jouw levensfase. Je gaat een transitie in en na een aantal sessies begint alles op zijn plek te vallen. Je weet wat je wilt, waar je voor wilt gaan, hoe je in impasses terecht komt en hoe je er doorheen komt. Je weet van je beperking je kracht te maken. Je maakt duidelijke keuzes en wordt trefzeker in je handelen. Met plezier en vanuit ontspanning. Gewoon omdat je jezelf kent en weet wat voor jou werkt en hoe.

Mijn methode verschilt radicaal van traditionele coachstijlen die focussen op analyse, ontleding en micromanagement van problemen. Ik volg geen protocol. Ik volg jou en zet vervolgens mijn dijk aan ervaring en tools in, zodanig dat jij weer in de ‘lead’ komt.  De ‘lead’ van jouw werk, jouw leven, jouw flow. Mijn coaching leidt tot blijvende resultaten in deze veeleisende tijd. De focus ligt op zelfkennis en het openen van jouw persoonlijke mogelijkheden in iedere levens- en werksituatie.

Ook Online Coaching!

De meeste vormen van coaching bied ik ook online aan in de vorm van ECoaching of een mix tussen Life en Online Coaching.

Zeker in deze tijd volgen veranderingen en uitdagingen elkaar snel op. Zowel werk als privé. Dat vraagt van ons continue ontwikkeling. Daarom richt de coaching van MBA Human Capital zich op jouw specifieke talenten en op het versterken van je persoonlijke leiderschap en mentale en emotionele en stabiliteit, dwars door alle veranderingen en impasses heen. Deze focus leidt tot inzichten, mogelijkheden en doorbraken in je persoonlijke ontwikkeling en motiverende keuzes.

Hieronder een greep uit de mogelijkheden:

    • Leiderschapstraining – De focus ligt bijvoorbeeld op het ontwikkelen van stijlvariatie, verbindend leiden, persoonsgericht coachen, daadkrachtig sturen, stimuleren, motiveren, empoweren van anderen, verantwoordelijk en integer handelen, werken en leren in een politiek krachtenveld. Personal Coaching en een Talentscan met Persoonlijk Ontwikkelplan kunnen deel uit maken van deze vorm van begeleiding.
    • Persoonlijk leiderschap en Work Life Balans – Stuurmanschap en levenskunst in werk en privé: je ambities volgen, de kracht van je mogelijkheden (her)kennen in combinatie met een gezonde Work Life Balans.
    • Loopbaancoaching en Ontsluiten van je talenten – De focus ligt op: Talenten in beeld brengen (Assessment & Talent-scan), zelfonderzoek aan de hand van je levens- en werkervaring en het ervaringsgericht in kaart brengen van je waarden, wensen en missie. Ook werken we aan het doorzien van beperkingen en het leren inzetten van kwetsbaarheden als kracht. De uitkomsten vertalen we naar reële en motiverende toekomstscenario’s. Een Loopbaananalyse kan deel uitmaken van deze vorm van coaching.
    • Coaching bij burn-out & stress – Hervinden van balans en energie; van motivatie en voldoening; van eigen krachten en toekomstperspectief. Bewustwording en transformatie van mechanismen als perfectionisme, begrenzen, assertieve communicatie,  ‘overdrive’, time-management. Lees meer bij Coaching bij burn-out en stress.

Resultaten van Personal Coaching

Zie ook Referenties.

william-schrikkergroep-logo
“Na een ontwikkelassessment heb ik bij MBA Human Capital een coachtraject gevolgd. Ik ben daardoor beter in staat geraakt vanuit mijn werkelijke ‘zijn’ mijn werk uit te voeren. Wat een positief effect op mijn werkplezier, de samenwerking met mijn medewerkers en de resultaten heeft opgeleverd.”
Peggy v.d. R., Clustermanager William Schrikker Pleegzorg

milieu-defensie-logo “Het was indrukwekkend om in de groep van deelnemende leidinggevenden binnen een paar weken diepgaande, positieve veranderingen te constateren. Aan de hand van Harvard onderzoek biedt Marieke handvaten hoe performance management te verbeteren.” 
Nelke M., Directeur a.i. Milieu Defensie

“Marieke weet op prettige wijze de deur naar de wereld van mindful leiderschap open te zetten. Daarbij heb ik enkele voordelen van mindfulness, zoals gelukkiger zijn binnen de beperkingen van het leven, werkelijk ervaren.” 
Anoniem, CFO bij Cyber Threat Management FI.

rocva-logo
“Ik heb Marieke leren kennen als een goede coach. Haar pittige manier van coachen heeft mij erg geholpen. Soms confronterend, altijd duidelijk. Het is goed werken met Marieke!”
Fred Z., Docent ROCvA en Freelance trainer, adviseur, coach.

De coaching maakt dat je bewust(er) gaat ‘fine-tunen’ op jezelf (jouw krachten, motieven en waarden, je mogelijkheden en onmogelijkheden). Hierdoor verscherpen je focus, je sociale intelligentie en je emotionele stabiliteit. Dit noemen we ’empowerment’ en dat maakt je krachtiger en gelukkiger.

Met deze begeleidingsstijl zet je exact die stappen die passen bij jouw specifieke levensfase en / of werksituatie.

Ontsluiten van je potentieel en talenten

Voor iedere klant levert MBA Human Capital het unieke maatwerk dat past bij de vraag. Onze kracht ligt in het komen tot de kern, het tackelen van de crux en het zichtbaar maken en ontsluiten van je natuurlijke talenten. Hiermee kun je je potentie bereiken in werk en privé. Ook dat wat je beperkt wordt zichtbaar en klaar om op te lossen.

Door de combinatie van ‘word’- en ‘world’ lessen werken we samen naar blijvende resultaten: In de ‘word’-lessen onderzoeken we verschillende perspectieven en krijg je adviezen, ‘tips and trucs’. Zij laten je zien wat en wie je kunt worden en bieden je nieuwe mogelijkheden om om te gaan met omstandigheden, situaties en mensen. De grootste impact hebben de ‘world’-lessen waarin ervaringsgericht leren centraal staat. Deze vorm van leren biedt unieke individuele levenslessen, voor leiderschap, persoonlijke effectiviteit en het doorbreken van oude patronen in werk en privé. Ze worden deel van wat iemand weet en is. Een ‘word’-les die meer traditionele begeleidingsstijlen kenmerkt, heeft zelden dit duurzame effect; ‘van horen zeggen’ raakt iemand wezenlijk minder dan ‘zelf ervaren’.

De combinatie van beide maakt dat de coaching en training je raakt en stimuleert. Juist de onverwachte en onvoorspelbare elementen in werk en leven komen in de coach-sessies terug. Dat zet je coach op scherp. Daar houden wij van en dat is nodig om jou juist dat maatwerk te bieden waar je in het hier en nu daadwerkelijk mee verder komt.

MBA Human Capital ‘practiced’ wat ze ‘preached’; wat je coach je meegeeft komt uit eigen expertise en werk- en levenservaring. Het resultaat is een coach- en begeleidingsstijl met de nadruk op afstemming,’empowerment’ en mentale & emotionele stabiliteit. Deze vormen de basis voor duurzame resultaten op het gebied van (persoonlijk) leiderschap, communicatie en creatief probleem oplossen in werk en leven.

MBA Human Capital