De juiste loopbaankeuze

De aanleiding voor een (nieuwe) loopbaanstap kan vanuit de organisatie komen, door bijvoorbeeld een reorganisatie, flexibilisering of veranderde eisen. De aanleiding kan ook persoonlijk zijn; je loopbaan loopt niet zoals je had gehoopt, je wilt een ander perspectief of een loopbaanswitch, maar weet niet welke etc.

Wat de aanleiding ook is, herbezinning op werk en toekomst is gewenst. Een loopbaanonderzoek maakt duidelijk wat je talenten zijn, bij welk loopbaanperspectief ze passen en hoe je je aandachtspunten kunt ontwikkelen.

De resultaten kan de assessmentpsycholoog vastleggen in een rapport. Hierin staan toekomstmogelijkheden beschreven, die passen bij jouw mogelijkheden en interesses. Ook worden ontwikkeladviezen en –tips beschreven, op basis waarvan je gefundeerde beslissingen voor de toekomst kunt nemen. Voor maatwerkafstemming helpen we desgewenst om de resultaten van het loopbaanonderzoek te vertalen naar een Persoonlijk Loopbaan Plan (PLP).

MBA Human CapitalHet PLP stemmen we in één of meer coachgesprekken af op jouw specifieke werk- en persoonlijke situatie en op jouw persoonlijkheid, interesses, motieven en waarden. Het bevat een beschrijving van je mogelijkheden en een stappenplan, gericht op het realiseren van gekozen loopbaandoelstellingen en ontwikkeling van benodigde competenties.