Voor mensen met stress-signalen of mensen die een burnout hebben is er de speciale training ‘stressreductie en mindfulness’. Deze kan tevens individueel gevolgd worden of in combinatie met persoonlijke sessies. Zie hiervoor ‘Coaching en Counseling’.

Onze hedendaagse maatschappij is er door alle technologische ontwikkelingen, opdeling van werk, continue veranderingen en de vele rollen die iemand heeft (werknemer / werkgever, (groot-)ouder, kind, verzorger, sporter, vriend enz.) niet eenvoudiger op geworden. Wel interessanter en uitdagender misschien, maar dan wel als je weet hoe je jezelf mentaal en emotioneel in balans houdt. We zijn geneigd om vast te houden aan hoe we het altijd hebben gedaan; onze persoonlijke ‘succesformules’. Daarbij vergeten we dat de omgeving als nooit tevoren steeds verandert. Dit geeft spanning (stress) en kan zelfs leiden tot kortsluiting (burnout). Er zijn twee mogelijkheden hoe hiermee om te gaan: je laat het proces zijn gang gaan en verliest steeds een stukje meer van je eigen waarheid en kracht. Of: je word je bewust van het proces en gebruikt het om jezelf te ‘empoweren’. Klinkt mooi? Dat is het ook. En nog mooier: het kan ook! Bewustwording van wat er nu eigenlijk aan de hand is én het hervinden van je krachten, plezier en opties voor de toekomst vormen de kern van deze ‘stress-reductie en mindfulness-training’. De training kan eventueel aangevuld worden met individuele counseling en coaching.

Het programma is gebaseerd op zich bewezen technieken die directe en blijvende resultaten opleveren. De begeleiding werkt niet alleen curatief, maar ook preventief.

De training bestaat uit 6 dagdelen van ongeveer 4 uur verspreid over 6 weken.