Mindfulness is meer dan stressmanagement

Mindfulness heeft haar sporen verdiend als training voor stressreductie, maar is veel meer dan dat. Het maakt mensen bewust van hun talenten en ontwikkelpunten, zet mensen in de kracht van hun mogelijkheden en stimuleert zelfsturing. Ook maakt het mensen tevredener met hun werk en hun leven, effectiever in hun leiderschap, creatiever bij probleemoplossen (werk en privé) en makkelijker in de omgang.

Mindfulness vermindert bovendien fysiek en mentaal verzuim en biedt al snel zichtbare resultaten op het gebied van samenwerking en zelfs financiële bedrijfsoutput! Deze feiten komen niet alleen voort uit mijn eigen jarenlange ervaring als coach in het bedrijfsleven en bij de overheid, maar worden ondersteund door wetenschappelijk onderzoek, o.a. aan de Business Universiteit van Harvard. Bewezen onderzoeksresultaten van Mindfulnesstrainingen in organisaties (onderzoeken tussen 1992 en heden), vindt je bij Efffecten van Mindfulness voor mens en organisatie.

MBA Human CapitalEen mindfulnessprogramma is niet gebaseerd op ‘quick-fix’ oplossingen, theoretische concepten of oppervlakkige succesformules, maar op praktische technieken die directe en blijvende resultaten opleveren.

Een volledige training bestaat uit 6 dagdelen van ongeveer 3 uur verspreid over 6 weken en kan ook individueel gevolgd worden.