Meer leiderschap en minder stress

Iedereen kan zich bewuster worden van zijn/haar mogelijkheden en vrijheden en er beter op afstemmen. Dan leven we met minder stress, meer balans en met meer plezier en voldoening. We kunnen dan beter focussen, verantwoordelijkheden dragen, omgaan met ‘ups’ en ‘downs’ van onszelf en anderen en met veranderende verlangens en verwachtingen.

Leiderschaps training en Work Life Counseling – mijn stijl

Een quick fix met wat losse voor de hand liggende tips daar doe ik niet aan. Mijn kracht ligt erin dat ik haarfijn met jou mee kan kijken. Ik stel me open en stem me af op jou met een aantal diepgaande vragen, een scherpe blik, psychologische tools en meer dan 20 jaar ervaring. Zo zie ik de ‘knoppen’ waar jij aan kunt draaien en hoe jij dat voor elkaar kunt krijgen. Gezien jouw talenten, jouw beperkingen, jouw ambities, jouw energieniveau, jouw levens- en werkomstandigheden en jouw levensfase. Je gaat een transitie in en na een aantal sessies begint alles op zijn plek te vallen. Je weet wat je wilt, waar je voor wilt gaan, hoe je in impasses terecht komt en hoe je er doorheen komt. Je weet van je beperking je kracht te maken. Je maakt duidelijke keuzes en wordt trefzeker in je handelen. Met plezier en vanuit ontspanning. Gewoon omdat je jezelf kent en weet wat voor jou werkt en hoe.

Mijn methode verschilt radicaal van traditionele counsel- en coachstijlen die focussen op analyse, ontleding en micromanagement van problemen. Ik volg geen protocol, maar haal uit mijn ‘rugzak’ wat jij op dat moment nodig hebt. Ik volg jou en zet vervolgens mijn dijk aan ervaring en tools in, zodanig dat jij weer in de ‘lead’ komt.  De ‘lead’ van jouw werk, jouw leven, jouw flow. Mijn coaching leidt tot blijvende resultaten in deze veeleisende tijd. De focus ligt op bewustwording en het openen van jouw persoonlijke mogelijkheden in iedere levens- en werksituatie.

Waarom Personal Counseling?

De vrijheid van patronen die niet meer helpen en/of spanning opleveren, geeft ruimte voor jouw talenten en potentieel. Die vrijheid kan alleen ontstaan wanneer je kunt ontspannen en wanneer je stopt met vasthouden wat jou tegenwerkt.
Om gericht te kunnen ontspannen moet je eerst weten waar jij spanning opbouwt.
Om gericht te kunnen loslaten moet je eerst weten aan welke stresserende patronen jij vasthoudt.
Door een speciale manier van aandacht richten, leer je bij Personal Coaching anders kijken, denken en handelen. Hierdoor ga je vrijheid en ruimte ervaren om helemaal jezelf te zijn en precies te weten wat je kunt en wilt (en wat ook niet).

MBA Human CapitalHierdoor ervaar je meer tevredenheid en kun je helder nadenken en beslissen; over wat het beste is voor jou en anderen, wat jij moet doen of wat anderen kunnen doen en wat nu moet of later kan. Je stelt prioriteiten en maakt keuzes die goed ‘voelen’ en die passen bij jou en jouw omstandigheden; werk en privé. Je ervaart (weer) dat jij de baas bent over je leven en niet andersom. Hierdoor ga je (nieuwe) mogelijkheden zien en geniet  je tegelijkertijd van wat er nu is.